De bouw (buitenkant)

Het aanbrengen van kenmerkende elementen aan de ruwbouw is altijd een geweldig moment. Het geeft het huis een eigen identiteit.

Zoals eerder bij de bouw van het Victoriaanse miniatuur huis ging aan het schetsen, bouwen, inrichten en decoreren van dit huis niet alleen veel onderzoek via boeken en tijdschriften vooraf.  Ook kwam er nu zowel in de ontwerpfase als in de bouwfase veel bilateraal overleg bij kijken.

En opnieuw kwam het allemaal voorbij:
tekenen, meten, zagen, schuren, schilderen en behangen, verlichting aanbrengen, stijl-bepaling bij inrichten en decoreren, enzovoort.  Al dan niet op basis van voortschrijdend inzicht.

Als je daarbij gebruik kunt maken van elementen die het predikaat ‘subliem’ verdienen vanwege hun architectonische gedetailleerdheid en correctheid en hun schoonheid, wordt het een waar feest.

Voordeur

In de stijl van het huis is voor de voordeur gekozen voor een half rond kozijn en panelen met messing roosters en sierknoppen. De buitenkant van het huis is geschilderd in bij die tijd gangbare kleuren: heel licht grijs (basis kleur) en donkere rood/bruine voordeur.

Overigens is het schilderwerk meerdere keren herhaald: eerst een lichte vernislaag (tegen verkleuring van het hout tijdens de werkzaamheden) , daarna is grondverf in de basiskleur aangebracht en tenslotte is het in dezelfde kleur tweemaal afgelakt.

Leave a Reply